Chagall en de grote kunstenaars aan de Cote D'azur

Nice, de centrale en mondaine kustplaats, is onze uitvalsbasis naar het werk van Marc Chagall. Zelf herbergt deze stad een aantal prachtige musea, waaronder het Musée National Message Biblique Marc Chagall. Dit museum vormt het hoofddoel van onze reis. Het is uniek vanwege de ligging, de architectuur, de lichtwerking en natuurlijk de inhoud; een veelomvattende verzameling van grote schilderijen die Marc Chagall maakte bij de hoofdmomenten van de Bijbelse verhalen uit Genesis, Exodus en het Hooglied.

Daarnaast bezoeken we ook de musea met het werk van Matisse, Picasso en Léger. Het beroemde museum Fondatition Maeght in St. Paul de Vence met een unieke verzameling van moderne kunstenaars als Mirot en Calder is een museum dat je gezien moet hebben.

We zullen de speciale sfeer van het oude Nice proeven, flanerend langs de Promenade des Anglais en de binnenstad.

Vanuit Nice maken we een aantal excursies naar o.a. Vence (Chapell du Rosaire), St. Paul de Vence, Biot (Musée de Fernant Léger) en Vallauris. Naast museumbezoek zijn er in deze dagen lezingen over het leven en werk van Marc Chagall.

HET REISSCHEMA ZAL ER ONGVEER ALS VOLGT UIT ZIEN:

1e dag
Vliegreis naar Nice, waar u de hele reis verblijft. Bij aankomst maken wij een korte wandeling door het oude centrum van Nice. U logeert in een 3- sterren hotel.

2e dag
Langs een mooie route bereikt u St. Paul de Vence. Zelfs aan de Côte d'Azur, waar zoveel schilders en schrijvers neerstreken, is dit als kunstenaarsoord een begrip. We wandelen naar het prachtige museum Fondation Maeght. Bij de bouw en decoratie waren toon-aangevende kunstenaars als Braque, Miro, Chagall en Giacometti nauw betrokken. In St. Paul bezoeken we ook het graf van Chagall. In de middag bekijken we in Vence de Chapelle du Rosaire waarvan Matisse het interieur en de glasramen ontwierp. en beschilderde.

3e dag
Tijdens ons eerste bezoek aan het Musée National Message Biblique Marc Chagall krijgen we een globale indruk van dit museum. Dit geheel aan zijn werk gewijde museum omvat als hoofdbestanddeel een serie grote schilderijen naar Bijbelse verhalen uit Genesis, Exodus en het Hooglied (1954-1967). Lunch in 'Vieux-Nice'. In de middag naar Cagnes-sur-Mer en Biot met onder andere een bezoek aan 'Les Collettes', het sfeervolle atelier van Renoir, omgeven door een prachtige, indrukwekkende tuin.

4e dag
In het tweede bezoek aan het Musée National Message Biblique Marc Chagall wordt ingegaan op een aantal opvallende details in de twaalf schilderijen uit Genesis en Exodus. De middag kan vrij besteed worden voor lunch en wandelen.

5e dag
Gedurende ons derde en laatste bezoek aan het Musée National Message Biblique Marc Chagall zal het accent op de vijf schilderijen over het Hooglied en de glas-in-loodramen liggen. In de middag brengen we een bezoek aan het Musée National Fernand Léger in Antibes. Daarna bezoeken we Vallauris, waar Picasso enige jaren woonde. Hier bezoeken we de kapel waar zijn beroemde schilderij 'oorlog en vrede' hangt en gaan we via Antibes weer terug naar Nice.

6e dag
De ochtend is vrij te besteden. U kunt het Musée des Beaux Arts nog bezoeken of doet u nog uw laatste inkopen in de gezellige winkelstraten van Nice. Aansluitend in de middag naar de luchthaven van Nice voor uw terugvlucht naar Nederland.

Reisduur: 
6 dagen
Vertrek: 
27 april 2015 tot en met 2 mei 2015
Kosten: 

Worden nog bekend gemaakt

Aanmelden: 

Wilt u deelnemen aan deze kunstreis? Dan kunt u zich aanmelden via het contactformulier.

Vragen: 

Wilt u nog meer informatie of heeft u een specifieke vraag over deze kunstreis? Vult u dan het contactformulier in.