Cursus Joodse Mystiek start in september 2021

Op dinsdagochtend 7 september 2021 start de najaarscursus Joodse mystiek  in  in Soest. Opnieuw houden we ons bezig met thema’s uit het meesterwerk van Rabbijn David Cooper, “God is een werkwoord”. Het gaat in dit boek om het belang van de joodse mystiek voor onze tijd. Bevlogen  en inspirerend zet Cooper de belangrijkste begrippen uit de Kabbalah uiteen. Hij doet dat aan de hand van veel  verhelderende voorbeelden, die hij put uit de rijke schat aan chassidische verhalen, die zo kenmerkend zijn voor de joodse traditie. Een leerzaam en fascinerend boek.

De bijeenkomsten vinden plaats in de Rembrandtkapel aan de Rembrandtlaan 20 in Soest. Deze locatie ligt op nog geen 5 minuten lopen van station Soestdijk en parkeerruimte is gelegen in de Pieter de Hooglaan aan de achterkant van de kapel of in de Rembrandtlaan zelf. De cursus begint om 10.45uur en eindigt  om  12 45 uur.

Het gaat om de volgende zeven dinsdagochtenden: 7/9, 21/9, 12/10, 26/10, 9/11, 23/11 en 7/12.

Wie wil, kan deelnemen aan een geleide meditatie die vooraf gaat aan de cursusochtend en die duurt van 10.10 – 10.40 uur.
De kosten bedragen 80 euro voor de cursus. Daarbij komen nog de kosten voor de huur van de zaal, 20 euro per persoon, een totaal van 100.- euro. Voor wie wil deelnemen aan de geleide meditatie komt daar nog 20 euro bij, graag contant aan het begin van de cursus te voldoen.

“God is een werkwoord” van David Cooper is uitgegeven door Ankh-Hermes bv Deventer. ISBN 90-202-8160-7 en ook  bij de boekhandel of online te bestellen.

WASSILY KANDINSKY en DER BLAUE REITER

op zoek naar vernieuwing in de kunst,
een tweedaagse cursus op 10 en 11 november 2021

kandinsky

U verblijft in het mooie hotel Paleis Stadhouderlijk Hof in Leeuwarden op
basis van vol pension. We verdiepen ons in het leven en werk van de
Russische schilder Wassily Kandinsky, die op zoek ging samen met een aantal
vakgenoten als Franz Marc, August Macke en Gabrielle Münter, naar nieuwe
vormen in de schilderkunst, waarbij ze zich verenigden in een groep die ze
Der Blaue Reiter noemden.

Informatie “Cursus Kandinsky onder leiding van Ruud Bartlema”

U kunt ook rechtstreeks bellen met Style in Travel : 020 4280555

Cursus Marc Chagall onder leiding van Ruud Bartlema…

Cursus Marc Chagall | 2 dagen | Nederland | 20-21 oktober 2021

Ruud Bartlema laat u kennis maken met het leven en de werken van Marc Chagall. Een compleet verzorgd arrangement in eigen land.

We verdiepen ons deze twee dagen in Chagall’s Joods mystieke achtergrond, de wereld van het chassidisme, maar ook in zijn levensweg, de keuzes die hij maakte en de artistieke invloeden die hij onderging in Rusland en Frankrijk, die belangrijk waren voor zijn schilderkunst en zijn glaskunst. Vanaf zijn 70e jaar heeft hij een geweldig ensemble van gebrandschilderde ramen gemaakt op talloze prestigieuze plaatsen als Reims, Metz, Sarrebourg, Jeruzalem en New York.

Meer informatie en voor boekingen, klik hier