Op  de website van StyleinTravel  vindt u diverse culturele groepsreizen onder mijn leiding, w.o.:

6-DAAGSE CHAGALL REIS NAAR NICE

Culturele groepsreis | 6 dagen | Frankrijk | 13-18 maart 2022

Style in Travel Groepsreizen nodigt u uit voor een 6-daagse Chagallreis naar de Côte d’Azur. Na de Tweede Wereldoorlog vestigde de Frans- Russische schilder Marc Chagall zich in de streek tussen Nice en Menton aan de Franse Côte d’Azur in navolging van andere kunstenaars als Matisse, Léger en Picasso. Overal vinden we hier de sporen van de impressionistische en expressionistische schilders uit de eerste helft van de 20e eeuw. Zo herbergt Nice, de centrale en mondaine kustplaats, een aantal prachtige musea, waaronder het Musée National Message Biblique Marc Chagall. Dit museum vormt het hoofddoel van onze reis. Het is uniek vanwege de ligging, de architectuur, de lichtwerking en natuurlijk de inhoud, een veelomvattende verzameling van grote schilderijen die Marc Chagall maakte bij de hoofdmomenten van de Bijbelse verhalen uit Genesis, Exodus en het Hooglied. Dat is juist het werk dat van beslissende invloed is geweest op zijn latere glasvensters in de kathedralen van Metz, Reims en Mainz. We bezoeken dit museum meerdere malen, maar maken ook een aantal excursies naar onder andere St. Paul de Vence , de laatste woonplaats van Chagall. We brengen er een bezoek aan het bijzondere museum Fondation Maeght en natuurlijk bekijken we in Vence de beroemde kapel van Matisse. Ook Renoir’s huis, tuin en atelier in Cagnes sur Mer, de grootse werken van Fernand Léger in Biot, Picasso’s ‘Oorlog en Vrede’ in Vallauris en zijn museum in Antibes staan op het programma. Naast museumbezoek staan er deze week ’s avonds ook een aantal lezingen over het leven en het werk van Marc Chagall op het programma.

De reis wordt begeleid door beeldend kunstenaar en Chagallkenner Ruud Bartlema, docent aan de HOVO’s van Amsterdam en Leiden en leraar Joodse Mystiek. Als kunstenaar laat hij zich inspireren door thema’s uit de poëzie en de mystiek.


Andere reizen (nog geen data bekend):

In het spoor van Kandinsky en de kunstenaars van Der Blaue Reiter

Een vijfdaagse reis naar München en Murnau op zoek naar het begin van de moderne abstracte kunst onder leiding van drs. Ruud Bartlema.