Op  de website van StyleinTravel  vindt u diverse culturele groepsreizen onder mijn leiding, w.o.:

6-daagse Chagall reis naar Nice

Culturele groepsreis | 6 dagen | Frankrijk | 13-18 maart 2022

Style in Travel Groepsreizen nodigt u uit voor een 6-daagse Chagall reis naar de Côte d’Azur.
Na de Tweede Wereldoorlog vestigde de Frans- Russische schilder Marc Chagall zich in de streek tussen Nice en Menton aan de Franse Côte d’Azur in navolging van andere kunstenaars als Matisse, Léger en Picasso. Overal vinden we hier de sporen van de impressionistische en expressionistische schilders uit de eerste helft van de 20e eeuw. Zo herbergt Nice, de centrale en mondaine kustplaats, een aantal prachtige musea, waaronder het Musée National Message Biblique Marc Chagall. Dit museum vormt het hoofddoel van onze reis. Het is uniek vanwege de ligging, de architectuur, de lichtwerking en natuurlijk de inhoud, een veelomvattende verzameling van grote schilderijen die Marc Chagall maakte bij de hoofdmomenten van de Bijbelse verhalen uit Genesis, Exodus en het Hooglied. Dat is juist het werk dat van beslissende invloed is geweest op zijn latere glasvensters in de kathedralen van Metz, Reims en Mainz. We bezoeken dit museum meerdere malen, maar maken ook een aantal excursies naar onder andere St. Paul de Vence , de laatste woonplaats van Chagall. We brengen er een bezoek aan het bijzondere museum Fondation Maeght en natuurlijk bekijken we in Vence de beroemde kapel van Matisse. Ook Renoir’s huis, tuin en atelier in Cagnes sur Mer, de grootse werken van Fernand Léger in Biot, Picasso’s ‘Oorlog en Vrede’ in Vallauris en zijn museum in Antibes staan op het programma. Naast museumbezoek staan er deze week ’s avonds ook een aantal lezingen over het leven en het werk van Marc Chagall op het programma.

De reis wordt begeleid door beeldend kunstenaar en Chagallkenner Ruud Bartlema, docent aan de HOVO’s van Amsterdam en Leiden en leraar Joodse Mystiek. Als kunstenaar laat hij zich inspireren door thema’s uit de poëzie en de mystiek.

Voor meer informatie en boeken, klik hier.


In het spoor van Kandinsky en de kunstenaars van Der Blaue Reiter

Kandinsky reis naar Zuid Duitsland van 9 -14 mei 2022

In samenwerking met beeldend kunstenaar Ruud Bartlema heeft Style in Travel Groepsreizen een reis naar Duitsland samengesteld. Gedurende 5 dagen maakt u kennis met de werken van Wassily Kandinsky en ‘Der Blaue Reiter’.
Kandinsky, die in 1896 vanuit Moskou naar München reist, experimenteert met nieuwe vormen en kleuren en is al gauw één van de leidende figuren in de kunstwereld van München. Door de samenwerking met Alexej Jawlensky, Marianne von Werefkin, Gabriele Münter en Franz Marc ontstaat er een nieuwe visie op de kunst; de zichtbare realiteit verliest haar vaste vormen en de onzichtbare essentie van de werkelijkheid verschijnt op het doek, in prachtige kleuren en ongewone vormen. Deze periode is een van de boeiendste perioden uit de kunstgeschiedenis van de twintigste eeuw. Maak kennis met de werken van Kandinsky en Der Blauer Reiter, de kunstenaarsvereniging met uitdagende ideeën over de betekenis van kunst.

De reis wordt begeleid door beeldend kunstenaar en Chagall kenner Ruud Bartlema, docent aan de HOVO’s van Amsterdam en Leiden en leraar Joodse Mystiek. Als kunstenaar laat hij zich inspireren door thema’s uit de poëzie en de mystiek.

Voor meer informatie en boeken, klik hier.


Langs de glasramen van Marc Chagall in Noord Frankrijk en Duitsland

Een zesdaagse busreis van 18 – 23 april 2022 naar Reims ,Metz, Sarrebourg, Worms en Mainz.

Style in Travel Groepsreizen nodigt u uit voor een 5-daagse busreis naar Noord-Frankrijk en Duitsland onder leiding van Chagall kenner, theoloog en kunstenaar Ruud Bartlema. Centraal gedurende deze reis staat een bezoek langs de glasramen van Marc Chagall in Noord-Frankrijk en Duitsland, maar we laten u tevens kennis maken met het werk van Martin Buber, de grote filosoof en taalgeleerde, wiens geschriften de achtergrond van Chagall’s kunst verhelderen.

De reis wordt begeleid door beeldend kunstenaar en Chagallkenner Ruud Bartlema, docent aan de HOVO’s van Amsterdam en Leiden en leraar Joodse Mystiek. Als kunstenaar laat hij zich inspireren door thema’s uit de poëzie en de mystiek.

Voor verdere informatie: Chagallreis Noord-Frankrijk en Duitsland onder leiding van Ruud Bartlema